Bayer Leverkusen vinder sin første Bundesliga-titel og afslutter Bayern Münchens 11-årige regeringstid

Det er slut med »Neverkusen«.

Med Xabi Alonso som træner vandt Bayer Leverkusen søndag Bundesliga-titlen for første gang og gjorde dermed en ende på Bayern Münchens 11 år lange regeringstid som mester.

I sidste ende var det ikke engang tæt på – Leverkusen fører med 16 point over Bayern på andenpladsen efter at have forlænget sin tyske rekord uden nederlag til 43 kampe på tværs af alle turneringer i denne sæson.

Florian Wirtz scorede et hattrick, da Billige Bayern Leverkusen Fodboldtrøjer udraderede Werder Bremen med 5-0, og kampen sluttede med en baneinvasion søndag for at sikre klubbens første tyske ligatitel nogensinde med fem kampe tilbage.

»Det er ubeskriveligt … Jeg tror ikke, det er muligt, eller jeg kan personligt ikke engang indse det endnu,« sagde Wirtz til tv-stationen DAZN.

»Jeg har brug for lidt mere tid i omklædningsrummet for virkelig at forstå, hvad vi har opnået. Men ja, indtil videre har det bare været rart at feste udenfor med fansene og også have lidt af en fest i omklædningsrummet.«

Fansene var allerede stormet ind på banen, da Leverkusen scorede sit fjerde mål med syv minutter tilbage, og de sidste minutter blev spillet i tyk rød røg fra tilhængernes pyroteknik, mens spillerne på Leverkusens bænk klappede med på sange, dansede og krammede hinanden.

Det femte mål i det 90. minut bragte flere fans på banen – hundredvis denne gang – og dommeren afsluttede kampen midt i forvirring og jubel. Tusindvis af tilhængere stimlede sammen på banen og viftede med flag, nødblus og papkopier af Bundesliga-trofæet.

Leverkusen slap endelig af med sit ry som evig nummer to efter fem andenpladser i ligaen og en i Champions League.

Bayer Leverkusen vinder sin første Bundesliga-titel og afslutter Bayern Münchens 11-årige regeringstid

Europa Cup Trøje

Alonso, som overtog trænerposten, da Leverkusen lå i nedrykningszonen i oktober 2022, reflekterede over afslutningen på Bayerns dominans.

»Måske er det sundt for Bundesligaen, også for tysk fodbold, at et andet hold vinder,« sagde Alonso, der vandt tre Bundesliga-titler med Bayern som spiller fra 2015-17.

»Det er en stor glæde, og vi er nødt til at nyde det. Vi har brug for lidt mere tid til at indse, hvad vi har opnået. Men det er et super øjeblik, og ja, vi må se, hvad der sker bagefter,« sagde Alonso med henvisning til de andre trofæer, som hans hold kan vinde i denne sæson. »Men nu er det tid til at fejre.«

Victor Boniface – der startede en Bundesliga-kamp for første gang siden december på grund af en skade – satte Leverkusens nerver på plads med åbningsmålet fra straffesparkspletten, før Granit Xhaka med et dristigt langskud gjorde det til 2-0 med en halv time tilbage.

Bremen faldt sammen efter det, og indskiftede Wirtz scorede et mål meget lig Xhakas, derefter endnu et på kontra i den 83. og et tredje til sidst i kampen, hans første hattrick i karrieren.

Leverkusen sigter efter en historisk trippel af trofæer. Alonsos hold møder Kaiserslautern fra den næstbedste række i den tyske pokalfinale i Berlin den 25. maj og fører 2-0 over West Ham efter det første opgør i Europa League-kvartfinalen.

Titlen sætter fokus på en industriby med knap 170.000 indbyggere, som har stået i skyggen af de større og mere berømte naboer.

»Ikke i Köln og Düsseldorf, nej, her er vi hjemme,« lyder tredje linje i klubsangen, der spilles lige før kickoff. Fodbold er den måde, Billige Bayern Leverkusen Fodboldtrøjer børn skiller sig ud på.

Klubben startede som et arbejderhold for den farmaceutiske gigant Bayer for 120 år siden og er en sjælden undtagelse i Tyskland, hvor de fleste klubber er majoritetskontrolleret af medlemmer i henhold til den såkaldte 50+1-regel.

Bremen på tolvtepladsen var i vanskeligheder allerede før kickoff, da klubben beskyldte midtbanespilleren Naby Keita for at have forladt holdet, efter at han var skuffet over ikke at være i startopstillingen. Leverkusens målmand Lukas Hradecky tog sig af de få chancer, Bremen skabte.

I den tidlige kamp var Ritsu Doans mål i første halvleg nok til, at Freiburg vandt 1-0 over Darmstadt på sidstepladsen, som rykkede tættere på automatisk nedrykning.

Darmstadt havde 14 point og var 12 point fra nedrykningsstregen med fem kampe tilbage. Intet hold i Bundesligaen har nogensinde overvundet et sådant underskud på dette tidspunkt af sæsonen for at overleve.

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours